Prajitura rasturnata cu piersici si mure

de ralu_ca in Prajituri, 5 Aug 2013 | 5107 vizualizari

 

initial am vrut sa prepar prajitura doar cu piersici, dar am zis: hai sa incerc si cateva mure...si nu a fost o idee gresita

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 1 cana zahar
  • 2 cani de faina
  • o ceasca ulei
  • 150 g unt
  • 1 pachet praf de copt
  • putina sare
  • esenta vanilie
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 2 cani de mure
  • approx 15 piersicute
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu piersici si mure:

Intr-un vas am batut bine albusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, uleiul, praful de copt ( stins in putin otet ), esenta,sare si faina, pana obtinem o compozitie ca pentru chec. Intr-o cratita tapetata cu hartie de copt, punem untul si 1 cana zahar amestecam pe foc pana acesta devine omogen, turnam feliile de piersici ( dupa ce spalam si curatam de coaja, le taiem feliute) amestecam incet, adaugam si murele, introducem cratita la cuptor pentru 5-10 minute, apoi turnam compozitia si introducem din nou la cuptor approx 50 minute. Este gata, dupa ce facem testil cu scobitoarea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu piersici si mure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu ananas